2005 - 2016
Ett flertal förvärv har skett denna tidsperiod som i vissa fall fusionerats in i de olika verksamheterna.
Telos Telemontage med kontor i Örebro, Karlstad och Karlskoga är en ledande leverantör av brand- och inbrottslarm, passersystem, övervakning och telekommunikation.
I Stockholm förvärvades Farsta Lås som är specialiserad på snabba servicejobb. En välutrustad låsbutik finns på torget vid Hökarängens T-banestation i Farsta. I Upplands Väsby öppnades en filial.
I Skara bedrivs installationer genom TS Säkerhetstjänst. Även här arbetar vi från egna lokaler.
2015 förvärvades Axlås och Solidlås i Stockholm som bestod av fem butiker. Bolagen har fusionerats till Axlås Solidlås och ett nytt huvudkontor med verkstad har byggts i Kista. Ett 100 årigt företag som med sina 55 anställda är en av de större aktörerna inom lås och säkerhet i Stockholms regionen. Några av våra kunder gör att vi har ett par anställda som kontinuerligt arbetar över hela världen.
Samma år förvärvades två lås- och säkerhetsbolag i Borås och i Kungsbacka som drivs under det gemensmma namnet Borås & Kungsbacka Lås och Säkerhet.

1999
År 1999 förvärvade familjen Hallgren Topp Industri AB, som namnändrade till Top Industri med moderbolaget Top On Top AB. Top Industri omsatte 12 milj kronor. Samma år förvärvades Cashbox som idag heter SOS Top Safe. Bolaget tillverkar och marknadsför ett brett sortiment av säkerhetsskåp för olika behov. Kontor och lager finns i egna lokaler i Skånska Höör. Skånes medelpunkt.

1960
På 1960 talet tillkom nästa produktgrupp med bidésitsar och lyftar i det som idag heter Top Hygien. Produkterna utgörs av hjälpmedel för dem som av sjukdom eller ålder inte kan gå ensamma på toaletten. Idag har vi även en serie bidésitsar för var och en som på ett modernt sätt vill sköta sin toaletthygien på ett elegant sätt.

1940
Redan på 40-talet kom de första hårtorkarna in i sortimentet. Tillsammans med handtorkarna bildar de idag ett ben i Top On Tops verksamhet, med ett brett sortiment av hand- och hårtorkar. Kända namn är Elstar, Top Dryer, Starmix mm

1940
Redan på 40-talet kom de första hårtorkarna in i sortimentet. Tillsammans med handtorkarna bildar de idag ett ben i Top On Tops verksamhet, med ett brett sortiment av hand- och hårtorkar. Kända namn är Elstar, Top Dryer, Starmix mm

1927
Top On Top är ett familjeföretag som startade sin verksamhet 1927 i Örebro. Genom åren har många produkter passerat orderblocken; oljekaminer, frysboxar, stickmaskiner, gräsklippare, våffeljärn, hand- och hårtorkar, hushållsmaskiner, stekpannor, dammsugare, massagefåtöljer, exklusiva speglar, elektriska tandborstar och hopfällbara stolar för att bara nämna några. Vi har alltid eftersträvat hög kvalitét på våra produkter.

  • Koncernen
    Koncernens huvudkontor finns i Örebro, där även Top Dryer, Top Hygien och huvuddelen av Telos Telemontage är lokaliserade. Ekonomichef med redovisningsassistans finns också här. Verksamheterna bedrivs i egna lokaler som nyligen rustats upp och anpassats till de olika verksamheterna. 2016 siktar vi på en omsättning på 200 milj kronor och med ca 140 anställda i Sverige.
    I Koncernen ingår också
  • hälftenägande i ett vattenlås, Easy Clean som produceras och försäljs genom det finska företaget Prevex.
  • delägande i en fabrik i Budapest som renoverar till nyskick och säljer större multifunktionsmaskiner. De större kunderna finns i Europa och i Afrika. Verksamheten bedrivs i egna lokaler under namnet ReLease IT.
  • ett antal fastigheter.

Gemensam nämnare och ledstjärna för företagsgruppen är Kunskap, Kvalitet och Service. Under åren har vi lärt oss att en förutsättning för framgång är våra nöjda kunder och det är kvaliteten på de produkter och den service vi levererar som skapat förutsättningen för långa, varaktiga kundrelationer.

Top On Top AB · Flygfältsgatan 4 · 128 30 Skarpnäck · Tel 019-16 41 30 · info@topindustri.se
Gå till toppen